Starten met CrossFit

Iedereen die met CrossFit wil starten moet een leerfase doorstaan, ongeacht je sportieve achtergrond of je lichamelijke conditie. Deze leerfase bestaat uit twee lessen die in beperkte groep worden gegeven door een professionele coach. Tijdens deze twee lessen worden jou de basistechnieken, de specifieke terminologie en de opwarmingsoefeningen aangeleerd. Pas wanneer je deze fase hebt doorlopen, kan je meedoen aan de groepstrainingen, ook WOD’s genoemd.

Kortom, om mee te kunnen doen aan de WOD’s, moet je dus de volgende 3 stappen doorlopen:


1) Een gratis initiatieles

Een gratis initiatieles in een beperkte groep met mensen van het zelfde sportieve niveau als jij, zal je helpen begrijpen wat we doen en waarom we het doen. We zullen tijdens deze les ook proberen een antwoord te bieden op je eventuele vragen en bedenkingen. Deze les is een eerste kennismaking met CrossFit waarbij een professionele coach enkele basisbewegingen zal voordoen en deze vervolgens samen met jou zal uitvoeren.

2) De fundamentele bewegingen of "foundations"

Indien CrossFit na de initiatieles je hart heeft kunnen veroveren en je ermee wilt doorgaan, zal je nog één bijkomende les moeten volgen bij één van onze coaches. Deze les zal je dan laten kennismaken met de technieken en de competenties die nodig zijn om je veiligheid te garanderen tijdens de zware CrossFit trainingssessies die zullen leiden tot een optimaal resultaat.

3) Een eerste kennismaking met de WOD’s

Deze trainingssessies (WOD’s) vinden dagelijks plaats in groepjes van 12 tot 18 personen. Ze bestaan uit gedetailleerde instructies die als doel hebben om jullie vaardigheid in 10 fysieke competenties te verbeteren. Als beginnende CrossFitter zal je begeleid worden door één van onze coaches die de WOD telkens zal aanpassen aan je mogelijkheden. Vooral in het begin is het heel belangrijk om te letten op de techniek, de mechaniek, de vorm en de samenhang van de bewegingen en niet op de intensiteit en het gewicht.